WELCOME TO SEN'S SCHOOL OF COMPETITIVE EXAMINATION

Welcome to Kolkata's Premier Institute for Banking & Staff Selection Commission.

SEN'S SCHOOL OF COMPETITIVE EXAMINATIONS (SSCE) is a leading competitive coaching centre in Kolkata. It provides coaching for Staff Selection Commission ( CGL , CHSL , MTS , SSC STENOGRAPHER , SSC JE etc ) IBPS (PO and Clerk) , SBI CLERK , RBI Assistant and other Banking Exams, Railway (ASM , GOODS GUARD, TC, ECRC etc) PSC WB , POLICE, POST OFFICE Exams , Insurance and various competitive Examinations. ' SSCE' is the Best Competitive Exam Institute for Banking & SSC in Kolkata as well as Hooghly.

Learn More

Request a free 15 minute consultation

Our Topics

GENERAL KNOWLEDGE BOOSTER

SSCE GENERAL KNOWLEDGE Booster 20-20 (26.11.2020)

Q.1. What invention is credited to the Russian born American inventor Vladimir Kosma Zworykin?

A.Telegraph

B.Radio

C.Television

D.Dishwasher

Ans:- (C)

Q2. Benjamin Franklin was a prolific inventor. He invented the lightning rod, the Franklin stove, studied electricity, discovered the Gulf Stream, started the first library, and on and on. Among his many other inventions, what musical instrument did he invent?

A.Banjo

B.Oboe

C.Clarinet.Harmonium

Ans:- (D)

Learn More

CURRENT AFFAIRS QUIZ

Important Weekly Current Affairs Quiz from 15th - 21st November,  2020

1. Which insurance company collaborated with PayBima via Digital Sales to drive Life Insurance Protection?

Ans:- Tata AIA Life Insurance.

2. Chen Meng claimed the ITTF Women's World Cup title. Which country does she belong to?

Ans:- China.

3. Khalifa bin Salman Al Khalifa died, the long-serving PM of which country was he?

Ans:- Bahrain.

4. What was India's rank in BMI ranking?

Ans:- 196.

5. On which date is World Pneumonia Day annually o.....

Learn More

DAILY CURRENT AFFAIRS

Daily Current Affairs 25th November 2020

1) Which two nations have won the Mutual Agreement 2019 Award from the Organization for Economic Co-operation and Development?

Ans:- India-Japan.

2) Which of the following police stations were awarded ISO 9001:2015 quality management system certification?

Ans:- North Police Station in Kohima.

3) Who has been elected as the Inter-Parliamentary Union's External Auditor?

Ans:- Girish Chandra Murmu

4) The Hampi World Heritage Site will soon be a part of the new Vijayanagara district of which state?

.....

Learn More

Latest news

Job News

Our Some SUCCESSFUL STUDENTS

Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image